Köszöntők

MENU

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Nőorvos Társaság a Semmelweis Emlékév keretében rendezett 31. Nagygyűlésének szervezési jogát a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el. A korábbi rendezvények magas szakmai színvonalának köszönhetően a szervezés kihívás és egyben elismerése is a Klinikánkon végzett munkának. Bízunk abban, hogy a helyszínül választott gyönyörű Balatonfüred, a találkozó helyszínéül szolgáló konferenciaközpont és a várhatóan gazdag tudományos program a társaság minél több tagját inspirálja részvételre kongresszusunkon.

A legutóbbi kongresszusunkon Pécsett nagyon jól bevált elgondolást követve a társ-társaságok és a különböző szakterületi szekciók számára a Nagygyűlésen önálló szekcióülések keretében nyílik lehetőség az egyes szakterületek aktuális tudományos problémáinak megbeszélésére. Ezek az ülések az ünnepélyes megnyitóval és felkért referátumokkal már az első kongresszusi napon is igen tartalmas szakmai programot biztosítanak. A második napon plenáris előadásokat tervezünk, felkért előadókkal, továbbképző jelleggel. A harmadik napot a beérkezett előadásoknak szenteljük.

Reméljük, hogy a változatos szakmai programok között mindenki megtalálja az őt legjobban érdeklő témaköröket. Bízunk abban, hogy a csodálatos kora-nyári Balaton part a nívós szakmai program mellett kitűnő lehetőséget teremt az aktív kikapcsolódásra, baráti beszélgetésekre is.

A magunk részéről mindent megteszünk a kiemelkedő szakmai és társasági program biztosítása érdekében. Reméljük, hogy az elmúlt években szervezett rendezvényeinkhez hasonlóan ismét bizalmat kapunk Önöktől, és a Magyar Nőorvos Társaság 4 évenként rendezett, legfontosabb összejövetelén a lehető legtöbben tisztelnek meg minket részvételükkel.

Nagy szeretettel várunk mindenkit Balatonfüreden!

Tisztelettel,

Prof. Dr. Ács Nándor

Prof. Dr. Ács Nándor
a Nagygyűlés elnöke

Prof. Dr. Bánhidy Ferenc

Prof. Dr. Bánhidy Ferenc
a Nagygyűlés társelnöke

Kedves Kolléganők és Kollégák, kedves Vendégeink!

Rohanó világunkban vannak pillanatok, amikor egy kis időre megállunk, elgondolkozunk a történéseken, áttekintjük a haladást és számba vesszük a problémákat. Társaságunk sok-sok tudományos és továbbképző rendezvényt szervez, melyek alkalmat teremtenek arra, hogy egy-egy konkrét szakmai területen mindezt megtegyük. Elődeink az egy szakmacsoport által, vagy egy téma mentén szervezett tudományos program mellett kiemelkedően fontosnak tartották a négy évenként megrendezett Nagygyűléseket, ahol nemcsak a szakma teljes keresztmetszetét, hanem a határterületeket és át lehet tekinteni. Az MNT elnöksége elkötelezett e nemes hagyományok folytatásában és a 31. Nagygyűlés szervezésére a Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját kérte fel.

Nagy öröm, hogy a Magyar Nőorvos Társaság soron következő Nagygyűlését a Semmelweis Emlékév keretében rendezhetjük egy olyan helyszínen, mely mára az egyik legszebb üdülőhely mellett kiérdemelte a „konferenciák városa” címet is, s mely sajátos atmoszférájával és kisugárzásával minden bizonnyal hozzájárul társasági életünk megerősítéséhez és elmélyítéséhez.

A szakmai program minőségét Társaságunk legkiválóbb előadói és a Szervezők minőség iránt elkötelezett Csapata garantálják. Ezt a jó alapot a résztvevők nagy száma és aktivitása tudja kiteljesíteni. Ehhez a várható sikerhez kérem minden kedves Tagtársunk pozitív hozzáállását, a tapasztalt és tudományban járatos kollégák, a fiatalok legszélesebb köreinek aktív közreműködését.

Találkozzunk Balatonfüreden!

Tisztelettel,

Bódis József

Prof. Dr. Bódis József
MNT elnöke