Tisztelt Kollégák!

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság VIII. Kongresszusát 2014. november 13-15. között Budapesten rendezzük.

A kongresszus a korábbi évek hagyományait követve – az onkológia nemzetközi szaktekintélyeinek segítségével – lehetőséget kíván nyújtani a klinikai onkológia legmodernebb vívmányainak megismerésére, illetve a hazai klinikai onkológiai ellátás tudományosan feldolgozott eredményeinek értékelésére. Jelmondatunk „Közös tudás a gyógyításért” egyfajta figyelemfelhívás a társszakmák együttműködésének elengedhetetlen fontosságára.

A kongresszus fő témaköreit az adott területek legkiválóbb külföldi képviselői tekintik át hazai szerzők előadásainak kíséretében. Kiemelt figyelmet fordítunk az emlő- és a gasztrointesztinális traktus daganatai gyógykezelésének legújabb eredményeire és korszerű terápiájára.

Külön szekció keretében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) munkatársaival közösen vitatjuk meg, a finanszírozó és a felhasználó szempontjai alapján, az onkológiai ellátás mindennapi gyakorlatát. A kongresszus keretében az onkológiai szaknővérek valamint a gyógyszerészek számára is külön fórumot szervezünk.

Előző rendezvényeink során kiemelkedő sikert arattak az egésznapos gyógyszergyártói szimpóziumok illetve mindkét napon a tudományos programot megelőző “reggeliző” szimpóziumok. Ezért a VIII. kongresszushoz kapcsolódóan ismét a legújabb gyógyszerekkel elért eredményeket összegző szponzorált előadásokat szervezünk.

Hagyományosan a rendezvényhez kapcsolódóan ez alkalommal is megrendezzük a háziorvosi onkológiai továbbképző szemináriumot. 2014. november 12-én a betegszervezetekkel együttműködve immár nyolcadik alkalommal csatlakozik a kongresszushoz a „Daganatos Betegek Napja”. A kongresszuson elhangzó előadások kivonatait a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság hivatalos folyóiratában, a “Klinikai Onkológia” különszámában jelentetjük meg.

A Társaság vezetősége bízik a kongresszus sikerében, melynek garanciája a tagság és a kollégák aktív közreműködése.

Sok szeretettel hívunk minden, a klinikai onkológia területe iránt érdeklődő szakembert a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság VIII. Kongresszusán való részvételre.