Csatlakozó Tudományos rendezvények

2014. november 12., szerda

09:00-15:40 MKOT ONKOLÓGIAI TANFOLYAM CSALÁDORVOSOKNAK A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság onkológiai alaptanfolyama háziorvosok részére. A rendezvény célja a háziorvos szerepének kiemelése a daganatos betegségek kezelése során fellépő mellékhatások ellátásában és a daganatos beteg gondozásában.
Program letöltése Jelentkezési lap letöltése
09.50-16.00 DAGANATOS BETEGEK NAPJA A nagy érdeklősére való tekintettel több jelentkezést sajnos nem áll módunkban fogadni. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság Kongresszusa keretében fórumot teremtünk a daganatos betegek számára. A rendezvény során a Gyógyulj Velünk Betegegyesület, a Rákbetegek Országos Szövetsége és a Tűzmadár Ház összefogásával szakmai előadások hangzanak el a daganatos betegségekben érintetteknek. Az előadások foglalkoznak a daganat keletkezésének okaival, a kiegészítő táplálkozás valamint a fájdalomcsillapítás lehetőségeivel, a szervpótló műtétek áttekintésével.
Kérjük onkológus kollégáinkat, hogy hívják fel betegeik figyelmét az eseményre.

Program letöltése

2014. november 13., csütörtök

10:00-12:30 GYÓGYSZERÉSZ FÓRUM Gyógyszerészi szolgálat helyzete az onkológiai centrumokban: ESOP irányelvek hazai adaptálási lehetőségei. Citosztatikus keverékinfúzió készítés, volumetrikus vagy gravimetrikus előállítás? Daganatellenes szerek nem kívánt hatásának ellátási lehetőségei (pl. palmoplantaris erythrodysaesthesia, mucositis) Daganatos betegek által alkalmazott gyógytermékek, étrend kiegészítők áttekintése, kritikus értékelése.
14:00-18:00 NŐVÉR SZAKMAI FÓRUM Az onkológiában dolgozó szakdolgozók számára rendezett tudományos ülésen a daganatos betegek ápolásával kapcsolatosan hangzanak el felkért előadások. A tudományos ülés keretében bejelentett előadások és poszterek bemutatására is sor kerül.

Minden Csatlakozó Tudományos Rendezvény a Pesti Vigadóban kerül megrendezésre.