Ultrahang Tanfolyam

Ultrahang Tanfolyam a MED-EN TRADE Kft. támogatásával

Szívfejlődési rendellenességek ultrahang szűrése a gyakorlatban
A Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Szakmai Továbbképző Tanfolyamának utó-tanfolyama
Thermal Hotel Visegrád, 2017. december 2., szombat

Szervező Intézmény

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Az elmúlt években szervezett hasonló rendezvényeink sikerére alapozva az Update 2017 tanfolyamához kapcsolódva ismét meet-the-experts típusú, gyakorlati ultrahang tanfolyamot hirdetünk. A Tanfolyamon kis csoportos gyakorlati képzés keretében, forgószínpad szerű szervezésben a magzati szívfejlődési rendellenességek témakörét prezentálják felkért előadóink, akik évek óta működtetnek hazánkban rendkívül eredményes munkacsoportot.

Teljes mellszélességgel csatlakozott a Tanfolyam szervezéséhez a MED-EN TRADE Kft., a GE Healthcare ultrahang diagnosztikai készülékeinek magyarországi képviselete, akik a legkorszerűbb készülékeiket is rendelkezésünkre bocsátják a vizsgálatokhoz.

A kiscsoportos oktatás előnyeinek kihasználása érdekében csak az első 30 jelentkező számára tudjuk biztosítani a részvételt, ezért az érdeklődőket kérjük, hogy jelentkezésüket mielőbb juttassák el a Szervező Irodához.

Az ismét kiemelkedő színvonalú Tanfolyamban reménykedve,
Prof. Dr. Ács Nándor
igazgató

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Egy új és remélem érdekes találkozóra hívunk Titeket. A magzati szívfejlődési rendellenességek felismerése elsősorban a szűrővizsgálatokat végző kolléganők és kollégák munkájának eredménye.
A szív az egyik legjobban vizsgálható szerv a magzatban, hiszen optimális esetben már az első trimeszterben láthatók a szív üregei, és a be és kivezető nagyerek. Ugyanakkor az egyik legbonyolultabb szerv is, melynek nagyon sokféle rendellenességét ismerjük. Néhány órában gyakorlati bemutatót és gyakorlási lehetőséget szervezünk. A gyakorlat bemutatói és a gyakorlás segítői azok a gyermekkardiológusok, akik a magzati szívfejlődési rendellenességek és szívműködési zavarok vizsgálatára és ellátására specializálódtak. Mindannyian beszélünk néhány percben olyan témákról, melyeket nagyon fontosnak tartunk a szívbeteg magzatok ellátásával kapcsolatban, abban a reményben, hogy ezek a gondolatok számotokra is érdekesek lesznek. Minden témához kapcsolódva két-két méhen belül felismerhető és felismerendő szívfejlődési rendellenességet mutatunk be, rövid filmfelvételeken. A terhesség magzati fejlődési rendellenesség miatti megszakítása az egyetlen eset, amikor az aktív eutanáziát a törvény engedélyezi. A pár, amikor szembesül a diagnózissal, és a törvény által meghatározott terhességi koron belül van, optimális esetben a gyermek-kardiológustól, gyermek-szívsebésztől és a genetikustól várja a kérdéseire a választ. A döntés folyamata azonban ennél lényegesen bonyolultabb, jelentős szerepe van benne a pár családi előzményeinek, környezetének, vallásos meggyőződésének, a várandós életkorának, az internetnek, a baráti körnek és még számos tényezőnek. Nagy a felelőssége annak a vizsgálónak, aki először ismeri fel, hogy eltérés van a szívben. Az ő képzettsége, ismeretei az adott szívfejlődési rendellenességről még akkor is rányomhatja a bélyeget a döntési folyamatra, ha a szülők a továbbiakban megfelelő felvilágosításban, tájékoztatásban részesülnek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Prof. Dr. Hajdú Júlia, Prof. Dr. Katona Márta, Dr. Györkös Beáta főorvos, Dr. Ladányi Anikó főorvos és Dr. Masszi György főorvos

ELŐADÁSOK

Szívfejlődési rendellenességek - centrumban szülés
Dr. Masszi György

A magzati echocardiographia hatékonysága
Dr. Ladányi Anikó

A szülők tájékoztatása magzati szívfejlődési rendellenesség eseteiben
Prof. Dr. Katona Márta

Mit kell tudni a szülésznek a magzati ritmuszavarok ellátásáról
Dr. Györkös Beáta

A magzati kezelés lehetőségei és hatékonysága szívfejlődési rendellenességekben
Prof. Dr. Hajdú Júlia

Program

I. terem
Előadások
II. terem
Gyakorlat
III. terem
Gyakorlat
14:00-15:00 1. csoport 2. csoport 3. csoport
15:00-15:30 Szünet
15:30-16:30 3. csoport 1. csoport 2.csoport
16:30-17:00 Szünet
17:00-18:00 2. csoport 3. csoport 1. csoport

A TANFOLYAM HELYSZÍNE

Thermal Hotel Visegrád
2025 Visegrád, Lepence-völgy

RÉSZVÉTELI DÍJ

20.000,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza, a tanfolyamon való részvételt és a 27% áfa-t.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2017. október 31.

Kérjük részvételi szándékát a fenti határidőig a szervező irodának jelezze, a tanfolyamra maximum 30 főt tudunk fogadni.

JELENTKEZÉS

A letölthető ultrahang tanfolyami jelentkezési lap megküldésével.

Szervező Iroda

CongressLine Kft.
1065 Budapest, Révay köz 2.
Papp-Vid Melinda
E-mail: pappvid@congressline.hu
Telefon: +36-1-429-0146
Fax: +36-1-429-01-47