Tisztelt Kolléganők és Kollégák!
Kedves Vendégeink!

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Nőorvos Társaság 30. Nagygyűlésének rendezési jogát a Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el. A korábbi rendezvények igen magas szakmai színvonala miatt a szervezés kihívás és egyben méltó elismerése is az intézetünkben folyó gyakorlati és tudományos munkának. Bízunk abban, hogy a 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert és megújult kétezer éves város, a nagy múltú „Universitas Quinqueecclesiensis”, a találkozó helyszínéül szolgáló pompás új konferencia- és koncertközpont és a várhatóan gazdag tudományos program a társaság minél több tagját inspirálja részvételre kongresszusunkon.

A társ-társaságok és a különböző szakterületi szekciók vezetőivel történt megállapodás szerint a Nagygyűlésen önálló szekcióülések keretében nyílik lehetőség az egyes szakterületek aktuális tudományos problémáinak megbeszélésére, ugyanakkor a kikristályosodott és összesített tudományos ismeretanyagot felkért előadókkal kívánjuk plenáris ülés keretében átadni. Az egyes szekcióülések május 22-én kerülnek megrendezésre, aznap este tervezzük az ünnepélyes megnyitót és a nyitó előadást, melyet fogadás követ a Kodály Központban. A második napon kizárólag plenáris előadások lesznek felkért előadókkal és a tudományos igényen túl, továbbképző jelleggel. Az estét a Zsolnay negyedben díszvacsora koronázza meg. A harmadik napot a témák és a beérkezett előadások figyelembe vételével szervezzük meg. Erre a napra a kitartóknak és az érdeklődőknek kirándulást tervezünk Villányba némi borkóstolással egybekötve.

Reméljük, hogy a változatos szakmai programok között mindenki megtalálja az őt legjobban érdeklő témaköröket, a rendezvény során alkalma lesz megismerni a cégek legújabb termékeit, s megoszthatja tapasztalatait régi- és új barátaival, ismerőseivel.
Bízunk abban, hogy a kellemes klímájú szubmediterrán mecsekaljai tavasz a szakmai gyarapodás mellett kitűnő lehetőséget teremt a társasági programok keretében szervezett kulturális élmények elmélyítésére és az aktív kikapcsolódásra is.

Nagy szeretettel várunk mindenkit Pécsett!

Tisztelettel,
Prof. Dr. Bódis József
a Nagygyűlés elnöke